Zakelijk lease diesel

Rij je veel kilometers per jaar, dan zal je vast wel eens overwegen om wel of geen diesel te gaan rijden.

De huidige ervaring leert dat een dieselauto pas bij een hoger jaarkilometrage van 40.000 km per jaar economische een goede keuze kan zijn als een vergelijkbare benzineauto. De aanschafprijs licht hoger, de vaste maandelijkse kosten voor de auto zijn hoger, maar de brandstofprijzen liggen een stuk lager en verbruikt minder in vergelijking met een benzineauto. Daarnaast kun je met een dieselauto tot een hogere kilometerstand door blijven rijden tot de auto is afgeschreven.

In de laatste jaren is de dieselmotor echter wel in een slechter daglicht gekomen. Ondanks dat een dieselauto zuiniger rijdt en minder CO2 uitstoot, stoot een dieselmotor wel meer stikstof uit wat slecht voor het milieu is. Vooral dieselauto’s zonder roetfilter zijn zeer slecht voor het milieu. Om deze reden hebben sommige steden ervoor gekozen om oudere diesels met een zogenaamde Euro 3 of Euro 4 motor te weren in de binnensteden. Tot 1 januari 2020 waren in Nederland gemeenten vrij om een milieuzone naar eigen model op te zetten. Dit leidde tot een grote variatie aan geldende regels en bracht veel onduidelijkheid voor autobestuurders. Daarom gaat er vanaf 1 januari 2020 een nieuw landelijk systeem in werking, gevolgd door een herziening in 2025.

Door deze negatieve ontwikkelingen voor de dieselmotor zijn de restwaardes van dieselauto’s sterk gedaald in de afgelopen jaren. Ook wordt de wegenbelasting voor dieselauto’s en de accijns op diesel verhoogd waardoor het steeds minder aantrekkelijk wordt om een dieselauto te gaan rijden. Ook steeds meer autofabrikanten stoppen met de doorontwikkeling van de dieselmotoren.

Mocht je meer dan 40.000 km rijden dan willen wij altijd graag met je in gesprek gaan om te kijken wat voor jou persoonlijk de beste keuze is. Het economische omslagpunt tussen een diesel of andere brandstof/elektromotor licht immers steeds hoger en is ook afhankelijk per model auto.  Uit onze ervaring zien wij dan ook steeds meer een verschuiving naar de lease van een hybride of zelfs volledig elektrische auto. Vanwege de grote vraag naar de hybride en volledig elektrische auto’s, zijn onze aanbiedingen hier dan ook met name op gericht.

 

 

 

Persoonlijk advies

Wil je weten of het aantrekkelijk is om een dieselauto te leasen? Graag adviseren wij je hierin tijdens een persoonlijk gesprek wat voor jou de beste keuze is. Neem voor advies of andere vragen contact met ons op via de onderstaande contactmogelijkheden.

088 - 055 39 50

BEZOEKADRES

‘s-Gravelandseweg 398a
3125 BK Schiedam