De werkwijze van Forward Lease

De werkwijze van Forward Lease als leasemaatschappij en dienstverlener is anders dan van een bank als aanbieder van financial lease. Het uitgangspunt van u als klant om alleen te financieren en na afloop van het leasecontract juridisch eigenaar te worden, is echter gelijk.

Het verschil

Als fleetowner koopt Forward Lease de door u gewenste auto en ontvangt van de dealer dan ook de aankoopfactuur met BTW. Voordeel voor u hierbij is dat u de BTW over de aankoop derhalve niet hoeft voor te schieten. Forward Lease vraagt de BTW terug en rekent als dienstverlener BTW over de maandtermijnen. Een eventueel in te ruilen auto verkoopt u met BTW-factuur aan de dealer. Vervolgens bepaalt u de gewenste aanbetaling op de nieuwe auto (in de regel de waarde van de in te ruilen auto).

Voor dit aan te betalen bedrag ontvangt u van Forward Lease een aanbetalingsfactuur. De netto investering (aankoop minus aanbetaling) geldt als te financieren bedrag net als bij financial lease. De auto wordt vervolgens door Forward Lease ter beschikking gesteld in combinatie met een koopplicht voor u als klant voor de slotsom. In de regel is dat € 1,– maar kan op verzoek na overleg ook worden verhoogd.

In het maandelijks te factureren leasebedrag zijn dan alleen de kosten voor aflossing en rente opgenomen. Door deze koopplicht bent u economisch eigenaar en voert u op uw balans de investering en aflossingsverplichtingen op. Na aflevering ontvangt u van ons een zogenaamd amortisatieschema om de investering en aflossingen per maand te kunnen boeken.

De verzekering

Ook bij deze leasevorm dient u zorg te dragen voor een WA-Casco verzekering voor de auto. U dient de auto tegen boekwaarde te verzekeren. Bij aflevering van de auto zullen wij u om een door uw verzekeraar af te geven WAM verklaring verzoeken.

Vraag een offerte aan bij Forward Lease!
Offerte aanvragen Contact opnemen
Zakelijk leasen - Hoe zit dat precies?
Meer informatie
088 - 055 39 50

BEZOEKADRES

‘s-Gravelandseweg 398a
3125 BK Schiedam