Ontwikkeling dieselmotoren
In de laatste jaren is de dieselmotor vaak in een slechter daglicht gekomen. Ondanks dat een dieselauto zuiniger rijdt en minder CO2 uitstoot, stoot een dieselmotor wel meer stikstof uit wat slecht voor het milieu is. Vooral dieselauto’s zonder roetfilter zijn zeer slecht voor het milieu. Om deze reden hebben sommige steden ervoor gekozen om oudere diesels met een zogenaamde Euro 3 of Euro 4 motor te weren in de binnensteden. Tot 1 januari 2020 waren in Nederland gemeenten vrij om een milieuzone naar eigen model op te zetten. Dit leidde tot een grote variatie aan geldende regels en bracht veel onduidelijkheid voor autobestuurders. Daarom gaat er vanaf 1 januari 2020 een nieuw landelijk systeem in werking, gevolgd door een herziening in 2025.
Door deze negatieve ontwikkelingen voor de dieselmotor zijn de restwaardes van dieselauto’s sterk gedaald in de afgelopen jaren. Ook wordt de wegenbelasting voor dieselauto’s en de accijns op diesel verhoogd, waardoor het steeds minder aantrekkelijk wordt om een dieselauto te gaan rijden. Bovendien stoppen steeds meer autofabrikanten met de doorontwikkeling van de dieselmotoren.
Mocht je meer dan 40.000 km rijden per jaar, dan gaan we graag met je in gesprek om te kijken wat voor jou persoonlijk de beste keuze is. Het economische omslagpunt tussen een diesel of andere brandstof/elektromotor licht immers steeds hoger en is ook afhankelijk per model auto. Onze ervaring is dat er steeds meer een verschuiving naar de lease van een hybride of zelfs volledig elektrische auto gaande is. Vanwege de grote vraag naar de hybride en volledig elektrische auto’s zijn onze aanbiedingen hier dan ook met name op gericht.