Eerlijk advies
Contact opnemen

Operational leasen voor zzp’ers

Dit is de meest gekozen leasevorm. U betaalt dan een vast bedrag per maand, waarvan de btw aftrekbaar is. In dat bedrag zit bijna alles inclusief: verzekering, belasting, onderhoud en reparatie. En omdat Forward Lease eigenaar blijft van de auto komt het niet op uw balans te staan.

Financial leasen voor zzp’ers

Financial lease is goed vergelijkbaar met een hypotheek op een huis. Want u koopt de auto, wat direct uw eigendom wordt. Dan leent u het volledige aanschafbedrag, wat u met een vast bedrag per maand afbetaalt. Dit heeft invloed op de liquiditeit en solvabiliteit van uw onderneming. Financial lease heeft veel fiscale voordelen, zoals aftrekbare rente.

Shortleasen voor zzp’ers

Dit is vergelijkbaar met operational lease, maar dan voor een korte periode. Het is een snelle oplossing als u behoefte heeft aan tijdelijk vervoer met een onbekende looptijd. De contractduur van shortlease is minimaal drie maanden, daarna kunt u elke maand opzeggen.

Private lease voor zzp’ers

Als zzp’er kan het ook heel gunstig zijn om te kiezen voor privé leasen. Want als u een auto zakelijk leaset, maar ook privé rijdt krijgt u te maken met bijtelling. Dat maakt het minder aantrekkelijk. Bij private lease hoef je geen bijtelling te betalen. Het nadeel is dat de btw dan niet aftrekbaar is, en dat het contract bij het BKR wordt geregistreerd.

Een elektrische auto leasen?
Meer informatie
088 - 055 39 50

bezoekadres

‘s-Gravelandseweg 398a
3125 BK Schiedam

Zakelijk leasen - Hoe zit dat precies?
Praktische informatie