Fiscaal voordeel elektrische auto’s

Het rijden in een elektrische auto wordt steeds populairder.

Dit komt mede door de lagere bijtelling van 16% op volledig elektrische auto’s (in 2023 tot een fiscale waarde van € 30.000,–, daarboven wordt het reguliere tarief van 22% berekend).

Waarom elektrisch leasen?

Naast het bijtellingsvoordelen zijn er verschillende andere voordelen om voor een elektrische auto te kiezen t.o.v. een brandstof auto:

  • Lage brandstof (laad) kosten
  • Comfortabel rijden in een stille auto
  • Altijd met een automaat
  • Milieu vriendelijker rijden
  • Alvast rijden met de auto van de toekomst

Elektrische auto laden

Met een elektrische auto kun je niet tanken, maar de auto zal je moeten opladen. Dit wordt vaak nog als nadeel gezien omdat het laden langer duurt dan het tanken van brandstof. De Nederlandse infrastructuur wordt op het gebied van laadmogelijkheden steeds verder verbeterd en zo zijn er in het straatbeeld steeds meer laadplekken zichtbaar. Mocht er bij jouw thuis geen publieke laadstation aanwezig zijn, dan is het ook mogelijk om dit bij je gemeente aan te vragen.

Om geen tijd te verliezen met het zoeken naar een openbaar oplaadpunt of met laden onderweg kiezen veel mensen voor een laadpaal thuis. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een ‘vrij’ oplaadpunt. Forward Lease vertelt je graag alles over oplaadpunten en de mogelijkheden die het elektrisch rijden nog comfortabeler maakt. Meer informatie hierover vind je hier.

Meer weten over zakelijk leasen?
Praktische informatie