Een laadpaal bij jou thuis

Het rijden in een elektrische auto wordt steeds populairder. Dit komt mede door de lage bijtelling van 16 % (*) op 100% elektrische auto’s. Maar ook door het brede aanbod in de markt en het steeds hogere aantal kilometers dat met een volle accu afgelegd kan worden.

Om geen tijd te verliezen met het zoeken naar een openbaar oplaadpunt of met laden onderweg kiezen veel mensen voor een laadpaal thuis. Dankzij een eigen laadpaal ben je altijd verzekerd van een ‘vrij’ oplaadpunt. Forward Lease vertelt je graag alles over oplaadpunten en de mogelijkheden die het elektrisch rijden nog comfortabeler maakt.

(*) Let op, vanaf 1 januari 2024 geldt tot een fiscale waarde van € 30.000,- 16% bijtelling. Voor het bedrag boven € 30.000,- bedraagt de bijtelling 22%.

Fiscale bijtelling 2021 2026

Forward Lease maakt je blij met een oplaadpunt bij jou thuis
Contact opnemen

Laadpaal kopen via Forward Lease

Voor het monteren en het aansluiten van een laadmogelijkheid bij je thuis werkt Forward Lease samen met Z-Energy, een merkonafhankelijke specialist. Voor de aansluiting wordt gewerkt met geselecteerde en regionale installateurs.

Wij geven jouw gegevens door aan Z-Energy waarna zij je telefonisch benaderen. Al jouw wensen en eisen worden geïnventariseerd. Ook wordt op basis van foto’s die je maakt van de situatie bij je thuis (meterkast en locatie laadmogelijkheid) jouw persoonlijke situatie geïnventariseerd.

Op basis van bovengenoemde informatie en jouw wensen wordt een voorlopige offerte uitgebracht voor de levering en aansluiting. Spreekt de offerte en onze werkwijze je aan, dan volgt er een bezoek bij jouw huis om de situatie te bekijken en wordt jouw offerte definitief of aangepast. Na jouw akkoord op de definitieve offerte worden de werkzaamheden in overleg met je ingepland en uitgevoerd. Voor een indruk van de mogelijkheden en kosten kun je jouw laadpunt samenstellen op Z-Energy.

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Socket versie
  Socket versie
  Vaste kabel
  Vaste kabel
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, jpg, gif, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 20 MB, Max. aantal bestanden: 5.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Wat is een laadpaal?

  Een oplaadpunt of een laadpaal, is een voorziening die elektrische energie overbrengt om de accu’s van elektrische voertuigen op te laden. Bij een elektrisch oplaadpunt kunnen 100% elektrische (FEV) en plug-in hybride (PHEV) auto’s worden opgeladen. Elektrische laadpalen zijn er in diverse vormen, capaciteiten (fases) en uitvoeringen.

  Laadpaal leasen

  Wil je wel een laadpaal bij je thuis laten plaatsen, maar wil of kun je deze niet kopen? Dan biedt Forward Lease de mogelijkheid om een elektrisch oplaadpunt van Z-Energy te leasen! Let wel op: het leasen van een laadpaal is alleen mogelijk in combinatie met een leasecontract van een auto bij Forward Lease. Heb je hier interesse in of wil je vrijblijvend meer informatie? Neem dan contact op met één van onze medewerkers.

  Laadpalen voor thuis

  Een oplaadpunt voor thuis voorkomt dat je moet wachten of zoeken naar een laadplek onderweg. Daarnaast is het vooral erg handig. De auto staat ’s nachts relatief lang stil op deze plek. Zo start je de dag altijd met een volle accu. Het voordeel van opladen in de nacht is ook dat je kunt profiteren van een lager stroomtarief en het stroomnetwerk niet onnodig belast tijdens piekuren. Een laadstation laadt bovendien op een veiligere en vooral snellere manier dan een normaal stopcontact.

  Houd er wel rekening mee dat je alleen op eigen terrein een laadpaal kunt plaatsen. Mogelijk kan je ook op openbaar terrein een laadpaal plaatsen. Dat verschilt echter per gemeente en een vergunning is dan nodig. Neem hiervoor contact op met jouw gemeente.

  ‘Slimme’ en ‘domme’ oplaadpunten

  Kies je voor een oplaadpunt thuis, dan kun je kiezen tussen een zogenaamde ‘slimme’ en ‘domme’ versie. De ‘slimme’ laadpaal heeft  software die je toegang geeft tot de laadsessies. Met een ‘slim’ oplaadpunt kan er een laadtarief worden ingesteld door de installateur en kunnen de stroomkosten automatisch worden gedeclareerd, bijvoorbeeld bij jouw werkgever. Dit zodat jouw ‘privé’ stroom weer vergoed wordt aan jou door de gebruiker van de paal. Een ‘domme’ oplaadpaal biedt deze mogelijkheden niet en is eigenlijk gewoon een veilig stopcontact voor je auto. Jouw privé stroomkosten kunt je dus niet laten vergoeden met een ‘domme’ laadpaal.

  1- of  3-fase  oplaadpunten

  Daarnaast is er nog de keuze voor een 1-fase en 3-fase oplaadpunt. De 1-fase variant maakt gebruik van een normale 230V aansluiting en heeft 16A vermogen. Het maximale laadvermogen is dan 3,7 of 7,4kW. Elke meterkast beschikt over deze 1-fase aansluiting. Normaal volstaat de laadsnelheid van 3,7 of 7,4 kW thuis prima en is dit het meest gekozen product.

  Een 3-fase laadpunt daarentegen maakt gebruik van 3x230v (krachtstroom) en heeft standaard 16A vermogen. Het maximale laadvermogen wordt dan echter 11 of 22kW. Hiermee kun je dus sneller laden als de auto dit toelaat. Standaard beschik je niet over een 3-fase aansluiting in jouw woonhuis. Wil je dit toch realiseren? Dan is er tegen extra kosten vaak een uitbreiding aan te vragen via de netbeheerder. Let op: bij de keuze voor een 3-fase aansluiting gaan naast de kosten van het aanpassen van de aansluiting ook de kosten van het zogenaamde vastrecht omhoog. Deze kosten variëren per netwerkbeheerder.

  Opladen bij je thuis?
  Contact opnemen

  Onderhoud van een laadpaal

  Een veelgestelde vraag is of een laadpaal onderhoud nodig heeft of niet. Het antwoord is kort: een oplaadpunt heeft nauwelijks onderhoud nodig. En het onderhoud dat nodig is, is makkelijk uit te voeren (vaak volstaat een software update). Eventuele problemen kunnen bovendien vaak op afstand worden opgelost. Dat zorgt voor snelheid en flexibiliteit.

  Voordelen van een laadpaal thuis op een rij:

  • Laden thuis voorkomt hogere laadkosten en wachttijden bij openbare oplaadstations.
  • Het zorgt voor een maximaal bereik: iedere ochtend kun je vertrekken met een volle accu.
  • Het is veiliger en sneller dan een normaal stopcontact. Laden via een normaal stopcontact kan voor kortsluiting en oververhitting zorgen.
  • Opladen op het moment dat je geniet van jouw vrije avond/weekend of slaapt. Dan maak je gebruik van het lagere tarief tijdens de zogenaamde daluren.
  • Jouw kosten voor elektra gaan uiteraard wel omhoog. Vaak worden deze kosten vergoed door de werkgever. Met de slimme meter gaat dit heel eenvoudig.
  • Door voor een laadpaal met ‘gratis’ vaste kabel te kiezen heb je nooit meer een gevecht met jouw laadsnoer thuis. En bij regen geen vieze handen en een natte laadkabel in de achterbak.
  088 - 055 39 50

  BEZOEKADRES

  Conradstraat 16
  3125 BC Schiedam