Grijp je kans! € 2.000 subsidie op tweedehands EV.

Omdat de overheid graag ziet dat wij allemaal in een elektrische auto (EV) gaan rijden, geeft men subsidie bij aankoop van een elektrische auto. Dit geldt niet alleen als je een bedrijf hebt, maar ook als particulier kun je hier gebruik van maken. De subsidiepot voor de aankoop voor een tweedehands EV is nog lang niet leeg, dus grijp je kans! Die € 2.000 is mooi meegenomen toch?

Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulier

De SEPP, want daar hebben we het hier over, is bedoeld om het ook voor particulieren aantrekkelijker te maken om een tweedehands EV te kopen of leasen. Deze subsidie kun je eenvoudig digitaal aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hieronder zetten we de laatste stand van zaken voor je op een rij.

Subsidie

De subsidie is € 2.000 per auto. Maar let op: ook al voldoe je aan alle voorwaarden op = echt op. Gelukkig heeft de overheid afgelopen week bekend gemaakt dat de subsidiepot 2021 voor tweedehands auto’s nog goed gevuld is. Het totale jaarbudget voor 2021 is € 13.500.000 en er is inmiddels voor in totaal € 5.248.000 subsidie aangevraagd (stand per 19 mei 2021 om 8.30 uur). Er is per die datum dus nog € 8.252.000 over.

Elektrische

Je kunt de subsidie aanvragen bij aankoop of private lease van een 100% elektrische auto. Een plug-in hybride komt dus niet in aanmerking. De auto moet als elektrische personenauto zijn geproduceerd, de auto mag dus niet later zijn omgebouwd tot elektrische auto. De auto moet bovendien een actieradius hebben van minimaal 120 kilometer. Let ook even op de originele catalogusprijs van de auto, deze moet namelijk minimaal € 12.000 en maximaal € 45.000 zijn. Voor welk bedrag je de auto nu koopt, maakt op zich niet uit.

Personenauto’s

Deze eis is niet zo ingewikkeld lijkt ons. Bij aanschaf van een bestelauto heb je dus geen recht op deze subsidie. Op de Autolijst kun je zien welke personenauto’s in ieder geval in aanmerking komen. Heb je eerder dit jaar op deze lijst gekeken en staat jouw droomauto er niet bij? Kijk dan gerust nog een keer, want de lijst is op 10 mei jl. bijgewerkt.

Particulier

Het woord ‘particulier’ zegt het al: je mag deze auto niet zakelijk aankopen of leasen.

Tot slot

Natuurlijk gelden er veel meer voorwaarden voor deze subsidie. Wij verwijzen je graag naar onze eerdere nieuwsberichten over de SEPP en naar de website van de RVO. We geven je in ieder geval alvast mee dat je de subsidie alleen kunt vragen als je de auto bij een officieel autobedrijf hebt gekocht en pas nadat je het koop- of private leasecontract hebt afgesloten.